Selecteer een pagina
Aanbieding!
272E_stage_small
-BearbeitetTAMRON-90mm–2TAMRON-90mm–3TAMRON-90mm_

Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1

€ 559,00 € 489,00

De legendarische 90mm macro.

De legendarische 90mm F2.8 is gedurende 30 jaar leverbaar geweest in meerdere verbeterde versies en staat voor een lange macrotraditie in de Super Performance serie. Deze lichtsterke Super Performance (SP*) macrolens biedt een vergrotingsmaatstaf van 1:1 en levert messcherpe afbeeldingen met een prachtige onscherpe achtergrond zodat uw onderwerp goed uitkomt. De Di versie werd aangepast aan de eisen van digitale spiegelreflexcamera’s en heeft als kenmerk een nieuwe multicoating waarmee het gedrag van de rechte lichtval in de lens werden geoptimaliseerd. De Tamron 90mm is vaak de “portret macro” genoemd vanwege z’n brandpuntsafstand die ook uitermate geschikt is voor portretwerk. De nieuwe versie kan ook worden gebruikt op full frame en 35mm camera’s.

*SP (Super Performance) – Deze lenst behoort tot de klasse Tamron Super Performance (SP) lenzen die zich onderscheidt door een extreem hoge optische en mechanische kwaliteit.
Let op. De 90mm lens wordt nu geleverd met ingebouwde motor voor de Nikon D40, D40X en D60 (Model A272NII). De 272EN lens die leverbaar was tot ong. febr. 2008 bezit geen ingebouwde motor en is bij de D40/D40X/D60 slechts bruikbaar in de MF modus.

Let op: De vermelding “Di” (Digitally Integrated Design) kenmerkt een generatie lenzen die specifiek zijn aangepast aan de hogere eisen van digitale spiegelreflexcamera’s (APS-C en full frame).

SKU: tamron90macro Categorieën: ,

Productbeschrijving

Brandpuntafstand [mm] 90
Maximum diafragmaopening F/2.8
Minimum objectafstand [m] 0.29
Maximum zoompercentage 1:1
Filterformaat [mm] 55
Gewicht [g] 400

Uitvoering en functies

Voortreffelijke beeldkwaliteit

Het optische design van dit objectief maakt gebruik van een hoogvermogens-XLD (Extra Low Dispersion) -element dat is vervaardigd van speciale glasmaterialen met een extreem lage kleurenverstrooiingsindex. Daarmee wordt het vermogen van het glas aangegeven om een lichtstraal in zijn spectrale kleuren te verdelen. De verstrooiingseigenschappen zijn nog lager dan bij standaard-LD-lenzen en voldoen bijvoorbeeld aan de waarde van fluorieten. De XLD-lens zorgt in combinatie met het LD-element voor het hoogste contrast en sprankeling. Dat voorkomt op effectieve wijze de in de telefotografie problematische chromatische aberratie en zorgt zelfs in de randgebieden voor de grootste scherpte. Het resultaat is een objectief dat effectief fouten van de kleuren in de lengterichting en axiale vergrotingsfouten in het volledige zoombereik compenseert en de hoogste resolutie alsmede sprankeling bij uw beelden waarborgt.

Macro 1:1

Dit objectief biedt een afbeeldingsmaatstaf van 1:1 om ook de kleinste details groots in scène te kunnen zetten. Hij is daarom ideaal voor opnames van dichtbij van dieren, planten en stillevens. Door de voortreffelijke beeldkwaliteit en hoge lichtsterkte worden de macro-objectieven ook veelvuldig in de portretfotografie gebruikt.


Super PerformanceTamron’s Super Performance-reeks is een objectieflijn die voldoet aan de hoogste eisen.

Profiteer van onze garantie van 5 jaar

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1”